Kennis in huis halen

december 19, 2019
december 19, 2019

Algemeen: Ondersteuning voor gemeenten

Segment en Hofmeier hebben hun krachten gebundeld om gemeenten te ondersteunen bij het inrichten van het verandertraject rondom de rechtmatigheidsverantwoording. De rechtmatigheidsscan is daarin een eerste stap. Met de resultaten van deze scan kunnen gemeenten zien waar hun voorbereiding nog gaten vertoont. De stappen die dan nog moeten worden gezet om tot een rechtmatigheidsverantwoording te komen zijn voor elke gemeente anders. Gelijk is dat het impact zal hebben en het de nodige veranderingen met zich meebrengt. Niet alleen voor het management, maar ook voor de rest van de organisatie. Hofmeier en Segment kunnen helpen om deze verandering binnen uw gemeente in goede banen te leiden.

Zorg dat uw medewerkers over de juiste kennis en expertise beschikken

Segment en Hofmeier kunnen vanuit hun expertise hulp bieden om gemeenten te ondersteunen bij het optimaliseren van hun processen en het creëren van draagvlak binnen de organisatie. Wanneer het nodig is interne medewerkers op te leiden of te zorgen voor de nodige kennis kan Segment verschillende cursussen bieden om de benodigde kennis voor medewerkers in huis te halen.

Concreet: Ondersteuning en Trainingen

Hofmeier kan adviseren én ondersteunen bij het opzetten, coördineren en invoeren van een implementatieplan om uiteindelijk te komen tot een rechtmatigheidsverantwoording. Daarnaast kunnen wij behulpzaam zijn door gemeenten te helpen bij het concreet invullen van het procesmanagement, risicomanagement en de verschillende controles (interne- en verbijzonderde controle). De cursussen van Segment zijn er op gericht om kennis en vaardigheden van medewerkers omtrent de rechtmatigheidsverantwoording op het gewenste niveau te brengen. Of je nu medewerker planning en control, (business)controller, inkoopcoördinator of kwaliteitsmedewerker bent, er is altijd een relevante cursus voor jou beschikbaar. Denk aan het Plannen en uitvoeren van verbijzonderde interne controles, Controle rechtmatigheid (Europese) aanbestedingen, Rechtmatigheid in het sociaal domein en IT Controls.

Naast de inhoudelijke stappen die noodzakelijk zijn in het kader van de rechtmatigheidsverant-woording kunnen wij ook ondersteuning bieden (b.v. in de vorm van voorlichtingssessies) om voldoende draagvlak te creëren bij het management, het college en de gemeenteraad.

Diverse cursussen

Segment biedt diverse cursussen aan omtrent de rechtmatigheidsverantwoording

Plannen en uitvoeren van verbijzonderde interne controles

Controle rechtmatigheid (Europese) aanbestedingen

Rechtmatigheid in het sociaal domein

General IT Controls

Bij vragen over de ondersteuning en/of trainingen? Neem dan contact op.

Hofmeier Interim & Consulting

088 572 75 55
www.hofmeier.nl

Segment

033 434 50 80
www.segment.nl

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Je bent succesvol ingeschreven